روند دوست يابي در دانشگاه ها به
همسرگزيني تغيير يافته است
در حالي كه ميانگين سني ازدواج در جامعه ۲۷ سال است،
آمار دانشجويي ۲۳ را سال نشان مي دهد.
گروه اجتماعي- ليلا خاكسار: برنامه ازدواج هاي دانشجويي منجر به تغيير فضاي فكري دانشجويان از سوي دوست يابي به سمت مؤلفه همسرگزيني شده است.
محمدعلي وكيلي، رئيس ستاد ازدواج دانشجويي در گفت وگو با همشهري ضمن اعلام اين مطلب گفت: عليرغم صحبت هاي ضد و نقيضي كه بر اساس برخي آمارهاي غيرعلمي وجود دارد، ازدواج هاي دانشجويي اكثراً موفق بوده و مشكلاتي دربرنداشته است.
وي افزود: بنده به طور يقين مي توانم بگويم كه اطلاعات مبني بر ناموفق بودن ازدواج هاي دانشجويي، پايه و مبناي علمي و حقيقي نداشته و به زودي با هماهنگي ستاد ازدواج هاي دانشجويي و سازمان ثبت احوال آمار دقيق و مستند در مورد اين موضوع به اطلاع عموم مردم خواهد رسيد.
وكيلي همچنين گفت: درگذشته فضاي دانشگاه بيشتر به شكلي بود كه افراد به دنبال دوست يابي در ميان جنس مخالف خود بودند. اما طي چند سال اخير خوشبختانه افكار دانشجويان در مورد ارتباط ميان دختر و پسر تغيير كرده و به دنبال همسرگزيني مناسب هستند. به گونه اي كه ميانگين سني ازدواج هاي دانشجويي به ۲۳ سال رسيده و اين در حالي است كه اين ميانگين در سطح جامعه ۲۷ سال به بالاست.
از نظر كارشناسان خانواده كه گرايش ديني نيز دارند، اين ميانگين، شكل مطلوبي براي جامعه ايران است و در اصطلاح به «ازدواج در سن» معروف است.
رئيس ستاد ازدواج هاي دانشجويي به آمار ۹۰ هزار نفري ازدواج طي سالهاي اخير از سوي ستاد اشاره كرد و افزود: اين آمار در سال گذشته ۲۵ هزار مورد بوده و تقاضاهاي بسيار زيادي در اين ارتباط وجود دارد كه بيشتر از ظرفيت و امكانات ستاد است.وي افزود: نكته حائز اهميت در مورد اين ازدواج ها اين است كه ستاد وارد پروسه همسرگزيني براي افراد نمي شود ضمن اين كه فعاليت هاي آموزشي فراواني در اين خصوص صورت مي گيرد. در سال ۸۳ در مجموع ۲۰۰ هزار ساعت نفر از طريق اين كارگاه آموزشي، به بايسته ها و نبايسته هاي آموزشي به دانشجويان پرداختند و طبق آماري در سال ۷۶ كه شروع اين ازدواج ها بود، تنها ۲ درصد از دانشجويان هر دو طرف ازدواج، دانشجو بودند، اينك اين آمار به ۳۸ درصد رشد پيدا كرده و اين چيزي نيست، جز فضاسازي آموزشي كه در دانشگاه ها صورت گرفته است.
وي افزود: بر اساس تحقيقي كه زير نظر اساتيد با آمار ۱۵ هزار زوج صورت گرفته، رضايت مندي كامل از اين ازدواج ها اعلام شده كه به طور رسمي با مشاركت مدير كل حقوقي سازمان ثبت احوال به طور دقيق اعلام خواهد شد، اما در اين تحقيق حتي يك مورد طلاق در زوج هاي تهراني وجود نداشته است.
وكيلي همچنين افزود: برخي اعتقاد دارند: ميانگين سني پايين ازدواج باعث انحراف خواهد شد و اين تحليل را به يك قضاوت تبديل مي كنند، اما آنچه مهم است ازدواج در سن مناسب است همراه با آموزش هاي لازمي كه داده مي شود.
وي گفت: لازم به ذكر است كه ازدواج هاي دانشجويي با استقبال ۳۰درصدي رو به رو شده و به مرور تبديل به الگويي براي ازدواج هاي كم هزينه و بي دردسر در بقيه اقشار جامعه مي شود، ضمن اين كه اين حركت، حركتي فرهنگي است و حركتي امدادي نيست و بر اساس برآوردي كه صورت گرفته اكثريت اين زوج ها از درآمد مكفي براي اداره زندگي برخوردارند و اين حركت مي تواند عاملي براي دستكاري ذهن جامعه باشد، از سمت ازدواج هاي پرهزينه و كمرشكن به سوي ازدواج هاي آسان و سريع و زمينه اي براي آغاز زندگي مشترك و جلوگيري از بسياري از آسيب هاي اجتماعي كه جامعه مجبور به تحمل آن مي شود.
روند دوست يابي در دانشگاه ها به همسرگزيني تغيير يافته است
در حالي كه ميانگين سني ازدواج در جامعه ۲۷ سال است،
آمار دانشجويي ۲۳ را سال نشان مي دهد.
اولین باشید که نظر می دهید