او گفت: “در صد سال گذشته مردان و زنان به تدریج در آزمونهای ضریب هوش پیشرفتهای بیشتری کرده اند، ولی سرعت رشد زنان بیشتر بوده است.”
این پژوهشگر اضافه کرد: “این (روند) نتیجه مدرنیته است. پیچیدگی دنیای مدرن، مغز ما را وادار به انطباق میکند و ضریب هوش ما افزایش مییابد.”
او گفت یک نظریه این است که ضرورتهای گذران زندگی امروزین، از جمله اداره خانواده و داشتن شغل به طور همزمان باعث شده است زنان (به دلیل وظایف چندگانهشان) باهوشتر شوند. نظریه دیگر نیز این است که زنان همواره میتوانستهاند در آزمونهای ضریب هوشی امتیازات بالاتری کسب کنند، ولی این موضوع تنها به تازگی روشن شده است.
آقای فلین که یافتههای پژوهش خود را در کتابی جدید منتشر خواهد کرد، به ساندی تایمز گفت: “مغز انسانهای مدرن به شیوهای متفاوت در حال رشد است و پیچیدگی شناختی آن بیشتر شده است. در آزمونهای ضریب هوشی نیز که ما به عمل میآوریم، این شاخص در حال افزایش بوده است.”
او در عین حال گفت که برای بررسی بیشتر روند کنونی، باید به دادههای بیشتری دست یافت.
در دهه ۱۹۸۰ میلادی در چارچوب پدیدهای تحت عنوان “اثر فلین” گفته شد که ضریب هوشی افراد در کشورهای غربی در هر دهه نزدیک به سه واحد بیشتر شده است، به گونهای که ضریب هوشی ساکنان این کشورها در دنیای مدرن در مقایسه با ساکنان آنها در حدود ۱۰۰ سال پیش به طور میانگین ۳۰ واحد بیشتر است.
در آن زمان گفته شد که ضریب هوشی افراد ژنتیکی و مربوط به وراثت نیست، بلکه میتواند ارتقا پیدا کند.
افرادی از کشورهای غرب اروپا و همچنین آمریکا، کانادا، نیوزیلند، آرژانتین و استونی در مطالعه اخیر آقای فلین شرکت کردهاند.
براساس این پژوهش، نتیجه آزمون ضریب هوش زنان و مردان در استرالیا تقریبا مشابه بوده است، ولی زنان در نیوزیلند، استونی و آرژانتین به طور میانگین ضریب هوشی بیشتری از مردان داشتهاند.
نتیجه یک پژوهش نشان میدهد که ضریب هوشی زنان از مردها بیشتر است.
بر اساس گزارشی که در روزنامه ساندی تایمز منتشر شده، از زمان ثبت نتایج آزمونهای ضریب هوشی در نزدیک به ۱۰۰ سال گذشته، زنان به طور میانگین در رتبهای پایینتر از مردان قرار میگرفتند، ولی مطالعهای که جیمز فلین، پژوهشگر شناختهشده ضریب هوشی انجام داده است، نشان میدهد که فاصله زنان و مردان در این زمینه نه تنها کاهش یافته است، بلکه زنان در این رقابت، از مردها پیشی گرفتهاند.
جیمز فلین به ساندیتایمز گفته است که به نظر او، نیازهای عصر مدرن باعث افزایش استانداردهای هوشی انسانها شده است.
http://www.bbc.co.uk/persian/science/2012/07/120715_l25_women_cleverer_men.shtml
اولین باشید که نظر می دهید