به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در افتتاح اولین کنگره بین المللی طب انتقال خون که در سالن همایش های بین المللی رازی برگزار شد، اظهار داشت : همکاری های بین المللی نمونه ای از عزم جهانی برای حفظ تامین سلامت بشری است.
وی با بیان اینکه درهر ثانیه یک نفر در دنیا به دریافت خون و فرآورده های خونی نیاز دارد ادامه داد: نیاز به دریافت خون و فرآورده های خونی با توجه به پیچیدگی های خدمات پیشگیرانه و مزمن شدن بیماری ها و هچنین فراوانی بروز حوادث و سوانح ، رو به افزایش است.
وزیر بهداشت با ابراز تاسف از وضعیت ناهمگون انتقال خون در دنیا تصریح کرد: بر اساس آخرین آمار از 124 کشور که گزارشاتی درزمینه انتقال خون ارایه داده اند ، در 56 کشور خون مصرفی تست نمی شود به همین دلیل با پدیده فروش خون روبرو هستند.
وی با اشاره به میزان اهداء خون غیر یکسان در سراسر دنیا گفت: 82 درصد جمعیت جهان در کشورهای در حال توسعه بسر می برند که فقط 38 درصد اهدا کنندگان خون دنیا را تشکیل می دهند و این در حالی است که بیشتر نیازمندان به خون به لحاظ جمعیت ونوع بیماری ونحوه مصرف در کشورهای در حال توسعه هستند.
لنکرانی با اشاره به اینکه بیشتر مصارف خون صرفا طبی و جراحی است ، گفت : در کشورهای در حال توسعه خون صرف حوادث و سوانح و وقایعی مانند زایمان و نوزادان می شود.
وی با تاکید بر لزوم همکاری های بیشتر و همه جانبه در سطح بین المللی ادامه داد: برای بهبود شرایط باید نگاه به کشورهای در حال توسعه باشد این در شرایطی است که ایران از کشورهای پیشرو در زمینه غربالگری خون و مراقبت های خونی است .
وزیر بهداشت با بیان اینکه ایران جزو کشورهای پیشرو در زمینه افزود: از سال 1355 خونهای دریافتی در کشور به لحاظ ویروس هپاتیت B ، از سال 1386 به لحاظ ویروس HIV و از سال 1375 به لحاظ ویروس هپاتیت C چک و بررسی می شوند.
وی به وجود سیستم خود حذفی دوطلبانه در سیستم انتقال خون اشاره کرد و گفت : فقط در یک استان در جنوب شرقی کشور به دلیل حوادث زیاد از خون جایگزین استفاده می شود.
وی با بیان اینکه دو سوم خون دهندگان کشور از اهدا کنندگان مستمر هستند ، اظهار داشت : وجود دید علمی در اهدای خون ضرورت دارد و باید حرکتی نهادین و با مشارکت سازمانهای نیمه دولتی صورت گیرد.
لنکرانی هزینه مصرف خون ناسالم را بیش از تهیه خون سالم عنوان کرد و گفت: در تامین خون سالم نگاه صرف به هزینه اثر بخشی در سرمایه گذاری خون سالم کافی نیست و باید درجهت ایجاد اطمینان و فرهنگ سازی مناسب و ایجاد رویحه نشاط برای اهدا کنندگان تلاش کرد.
وی با اشاره به وجود نابرابری جدی در دنیا در زمینه انتقال خون، افزود: کشورهای دنیا برای تامین سلامت جهانی ناگریز به همکاری های بین المللی هستند.
لنکرانی در پایان با انتقاد از ایجاد شائبه های سیاسی در برخی از حرکات علمی ، مجددا بر ضرورت همکاری های بین المللی تاکید کرد.
وزیر بهداشت در اولین کنگره بین المللی طب انتقال خون عنوان کرد:
مرگ سالانه بیش از 150 هزار مادر در دنیا / هر ثانیه یک نفر به دریافت خون نیاز دارد
لنکرانی با اشاره به مرگ سالانه 150 هزار مادر در دنیا در اثر خونریزی زایمان ، به همکاری های بیشتر جوامع بین المللی در زمینه انتقال خون تاکید کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر کامران باقری لنکرانی امروز در افتتاح اولین کنگره بین المللی طب انتقال خون که در سالن همایش های بین المللی رازی برگزار شد، اظهار داشت : همکاری های بین المللی نمونه ای از عزم جهانی برای حفظ تامین سلامت بشری است.
اولین باشید که نظر می دهید