به گفته آقای صدری هم اکنون در بعضی جوامع قبیله نشین عرب، ازدواج فامیلی نه تنها نکوهیده نیست بلکه نوعی تکلیف به حساب می آید. آقای صدری می گوید در بعضی از این جوامع اگر مردی دخترعموی مجرد داشته باشد و با او ازدواج نکند، این موضوع برای خانواده او نوعی ننگ محسوب می شود.
آمار غیررسمی حاکی از آن است که در جهان معاصر 20 درصد ازدواجها و در تاریخ زندگی بشر 80 درصد ازدواجها، وصلتهای فامیلی بوده اند.
بحث ممنوعیت ازدواجهای فامیلی در آمریکا از اوایل قرن بیستم مطرح شد و تصور عمومی این بود که احتمال ابتلا به اختلالات ذهنی و مشکلات جسمی در کودکانی که ثمره این ازدواجها هستند بیشتر است. تحقیقات ژنتیکی انجام شده در سالهای اخیر هم نشان می دهد که احتمال بروز چنین نارسایی هایی در میان فرزندان حاصل از ازدواجهای فامیلی دو برابر فرزندان زن و شوهرهایی است که با یکدیگر نسبت خانوادگی ندارند.
با این همه هم اکنون در آمریکا گروههایی در تلاشند تا ممنوعیت قانونی برای ازدواجهای فامیلی برداشته شود. به عقیده این گروهها خطر ازدواجهای فامیلی بیشتر از خطری که در ازدواجهای دیرهنگام وجود دارد نیست و احتمال بروز اختلالات ذهنی در فرزندان زنانی که بعد از 30 سالگی مادر می شوند نیز به همان اندازه زیاد است.
در حالی که در بعضی جوامع شرقی ازدواجهای فامیلی از دیرباز مرسوم بوده است، در شماری از جوامع غربی نظری منفی نسبت به این ازدواجها وجود دارد. به عنوان مثال ازدواج با فرزند عمو، عمه، و خاله در بیش از نیمی از ایالتهای آمریکا ممنوع است و حتی در ایالتهایی که ممنوعیت قانونی علیه این ازدواجها وجود ندارد، نگاه جامعه به این ازدواجها مثبت نیست.
در اروپا ازدواج با بستگان نزدیک اگرچه ممنوع نیست، جز در میان جوامع مهاجر رواج ندارد.
به گفته احمد صدری، جامعه شناس ریشه دیدگاههای منفی نسبت به ازدواجهای فامیلی را باید در ممنوعیت زنا و ازدواج با محارم جستجو کرد که کم و بیش در اغلب فرهنگها وجود دارد و در جوامع مدرن شدت گرفته است. حال آن که در قرون پیش، این نوع ازدواجها بویژه در میان طبقات ممتاز بعضی جوامع نظیر مصر و ایران معمول بوده است. ….>>>
اولین باشید که نظر می دهید