وزير بهداشت در ادامه با تاكيد بر ضرورت تقويت آموزش همگاني و حمايتهاي مرزي در دو استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان در ادامه افزود: 150 مورد از موارد جديد (50 درصد) به اين دو استان تعلق دارد. وي با بيان اين كه بخشي از موارد جديد متعلق به اتباع خارجي (افغانها و عراقيها) ساكن در ايران هستند، گفت: براي تقويت روند كاهش موارد جديد تالاسمي بايد ميزان دسترسي به خدمات را در برخي از استانها بهبود بخشيد. لنكراني، درمان بيماران تالاسمي آلوده به ويروس هپاتيت سي و ارائه رايگان داروهاي جديد را از برنامههاي نوين وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در اين حوزه عنوان كرد و افزود: شناسايي اين بيماران توسط انجمن تالاسمي صورت گرفته است. وي با اشاره به اجراي برنامه غربالگري زودهنگام بيماران تلاسمي و تشخيص پيش از تولد ادامه داد: انجمن تالاسمي به لحاظ وسعت و گستردگي مناسب در سراسر كشور و نگاه مستند به موضوع به بسياري از اقدامات با ديد جامعتري مينگرد.
دكتر كامران باقري لنكراني روز گذشته در حاشيه ديدار با مسوولان انجمن تالاسمي به خبرنگاران، گفت: با گسترش برنامه تشخيص پيش از تولد ميزان بروز موارد جديد تالاسمي در كشور رو به كاهش گذاشته است و اين در حالي است كه در آسيب شناسي اين برنامه اين موضوع مطرح است كه چرا با وجود حمايتهاي قانوني براي ختم بارداري با تشخيص زودهنگام تالاسمي پيش از چهار ماهگي، هنوز شاهد تولد ساليانه 300 مورد جديد تالاسمي در كشور هستيم.
لنكراني خبرداد: تولد 300 نوزاد تالاسمي به رغم حمايتهاي قانوني ختم بارداري پس از تشخيص تولد نيمي از نوزادان تالاسمي در دو استان سيستان و بلوچستان و هرمزگان |
اولین باشید که نظر می دهید